Volg ons!

Hans van Blijderveen (geb. 1957) groeide op in Zwijndrecht en had al op jonge leeftijd grote belangstelling voor muziek. Op zeven jarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen van de toenmalige organist van de Grote Kerk in Dordrecht, de heer Cor Visser. Later studeerde hij nog enige tijd bij de opvolger van Cor Visser, namelijk Arie J. Keizer. Tot 1990 was Hans één van de vaste organisten van de Julianakerk in Dordrecht.

Ondanks zijn passie voor orgelmuziek bleek toch dat de voorkeur van Hans heel duidelijk uitging naar de vocale muziek. Zijn liefde voor de menselijke zangstem was zo groot dat hij in 1981 besloot om koordirectie te gaan studeren. In 1983 behaalde Hans, na een studie via de Bond van Zangverenigingen, zijn diploma koordirigent.

Inmiddels was hij dirigent geworden van een Christelijk Gemengde Zangvereniging in Werkendam, en een Christelijk Gemengde Zangvereniging in Zwijndrecht. Na het behalen van zijn diploma koordirigent studeerde hij nog enkele jaren koordirectie bij de Dordtse musicus Aad Vos en in diezelfde periode startte hij een studie solozang bij de zangpedagoge Trudi Koeleman, van wie hij een zestal jaren les mocht krijgen. Van 1995 tot 1999 studeerde Hans koordirectie aan de Hogeschool Gorinchem (Instituut Dirigenten Educatie) bij o.a. de heer Joop Schets.

Vanaf 1981 is Hans koordirigent en momenteel dirigent van vier koren:
- Christelijk Krimpens Mannenkoor  uit Krimpen aan den IJssel
- Chr. Gemengd Koor Asaf  uit Papendrecht
- Chr. Gemengd Koor Deo Cantemus  uit Rotterdam

Als koordirigent en als bassolist werkt Hans regelmatig mee aan concerten, TV- en CD-opnamen. Ook buiten de grenzen heeft hij inmiddels zijn sporen verdiend. Hij concerteerde o.a. in Engeland, Duitsland, Tsjechië en in Israel.
Naast koordirectie en solozang verzorgt Hans tevens stemvormingscursussen, voor koorgroepen en ook voor individuele personen.